Achter de schermen

Hoe maak ik een videoboodschap?

Je hebt je sollicitatiebrief en CV gemaakt. Nog even een laatste check voordat je deze verstuurt, en je bent er tevreden mee. Na telefonisch contact met ons gehad te hebben, is het tijd om de volgende stap te maken. Een videoboodschap waarin je meer vertelt over jezelf en waarom je goed bij het bedrijf zou passen.

Hoe neem ik mijn boodschap op?

Het is niet nodig om een videoboodschap op te nemen met professioneel materiaal. Pak je telefoon erbij, zet deze op de selfiestand en vertel ons in enkele minuten jouw verhaal. Is het gelukt? Dan kun je jouw video sturen via de e-mail, WeTransfer of app je video naar ons door via Whatsapp.

Tips voor het maken van een videoboodschap

De boodschap kun je zien als een videomotivatie. Wij zijn vooral benieuwd naar wie jij bent en waarom de functie van Voort zo goed bij je past. Wees vooral creatief! Heb je nog nooit een videoboodschap opgenomen of vind je het moeilijk? Wij hebben een aantal tips voor je.

  • Kijk in de camera en maak oogcontact.
  • Maak je een filmpje met je telefoon? Houd deze dan in de horizontale camerastand, zodat je geen zwarte balken krijgt.
  • Film je boodschap in een ruimte waar voldoende licht is.
  • Zorg ervoor dat je goed te verstaan bent.
  • Spreek duidelijk en wees jezelf tijdens het filmen. Wij willen graag je persoonlijkheid zien.
  • Houd jouw boodschap kort en persoonlijk.

Do’s en don’ts voor het maken van een boodschap

Met bovenstaande tips kom je al heel ver bij het maken van jouw video. Heb je nog vragen, neem dan contact op met corporate recruiter Laura. Zij kan je verder helpen bij wat je juist wel en niet moet doen.