Achter de schermen

Een dag uit het leven van Sam

Na een gezellig weekend start ik weer vol energie aan de werkweek. Met een kop koffie in de hand ga ik mijn e-mail door en beantwoord vast de eerste berichten, terwijl mijn collega’s ook binnendruppelen. Tijd voor de weekopening met mijn team. We evalueren de voorgaande week en stellen doelstellingen op voor de aankomende week. Mijn doel is het regelen van vier intakes. Ik ga meteen via de verschillende jobboards op zoek naar geschikte kandidaten om te bellen!

Daarna loop ik onze vacatures door en kijk of ik daar al beschikbare kandidaten uit ons netwerk aan kan koppelen. Ik selecteer kandidaten die qua profiel en ambities bij een van de vacatures passen. Snel bellen om het aan ze voor te leggen. Helaas, de voicemail. Ik spreek een bericht in en noteer dat ik ze later moet terugbellen. Daarna open ik LinkedIn om de updates te bekijken. Wat is er gebeurd in mijn netwerk? Is er iemand beschikbaar of zijn er nieuwe projecten waar kandidaten voor nodig zijn? Ik benader een aantal kandidaten en het is al snel raak. Ik kan een intake plannen voor de week erop!

Voor vanmiddag heb ik twee afspraken staan, maar nu is het eerst tijd voor een boterham. We lunchen altijd samen met iedereen van de vestiging. We kletsen wat en een aantal collega’s zijn bezig met een fanatiek potje tafelvoetbal.

Om 13.00 uur staat mijn kandidaat voor de deur. Hij zit al bijna 20 jaar bij dezelfde werkgever en staat open voor nieuwe kansen. Ik geef hem een korte introductie over Voort en vertel over mijn functie. Hij vertelt meer over zichzelf en zijn verwachtingen. Al snel blijkt dat de functie van werkvoorbereider, die ik voor hem in mijn hoofd had, niet past bij zijn ambities. Hij wil een andere kant op met zijn carrière. Dat wordt voor mij opnieuw zoeken naar een passende vacature. We spreken af dat ik uiterlijk volgende week contact met hem opneem. Maar hij is nog maar net de deur uit, wanneer mijn collega komt aanzetten met een vacature voor planbegeleider. Precies wat hij zoekt! Ik bel hem om de functie voor te leggen en geef aan dat mijn collega de verdere procedure met hem doorloopt.

Ik heb nog even voor mijn volgende afspraak. Tijd om het recruiters LinkedIn te openen om te zien wat de zoekopdrachten hebben opgeleverd. Een enthousiaste kandidaat of nieuwe vacature misschien. Ja, ik vind een kandidaat die over een maand beschikbaar is! Ik bel hem en hij staat ervoor open om het gesprek aan te gaan. Ik zet een afspraak in de agenda voor overmorgen. Dan snel richting de Hogeschool Inholland Haarlem. Ik heb afgesproken met de voorzitter van de studievereniging om uit te pluizen wat we voor elkaar kunnen betekenen. We bespreken de mogelijkheden en op mijn suggestie van een sollicitatietraining wordt positief gereageerd.

Aan het einde van de dag spar ik nog even met mijn team over de openstaande vacatures en nemen de dag door. Ik beantwoord mijn mail en kijk in de agenda voor morgen. In de ochtend heb ik een intake staan. Ik bereid het gesprek vast voor en sluit mijn computer af. Het was een mooi begin van de week!