Achter de schermen

Een dag uit het leven van Kyra

De wekker gaat en ik kom mijn bed uit. Omkleden en snel de auto in, want ik moet nog een uur rijden richting Utrecht. Na binnenkomst pak ik een lekkere kop koffie en check mijn agenda. Iedere dag is anders en voor vanochtend staat er een belblok gepland. Aan de slag met kandidaten en opdrachtgevers bellen!

Vandaag starten veel collega’s met een belblok. Samen werkt het productief. Het geeft energie en extra motivatie. Na een paar telefoontjes is het raak. Ik spreek een enthousiaste kandidaat. Samen met team geo-informatie schakelen om te zien of ik op korte termijn een gesprek kan plannen. En dat lukt! Aan het einde van de week zien we elkaar.

Tijd voor de lunch. Een gezonde warme maaltijd in de oven en kletsen met collega’s van de andere afdelingen. Daarna in de auto richting het station om een kandidaat op te halen voor haar sollicitatiegesprek.

Tijdens de autorit check ik hoe ze zich heeft voorbereid en of ze zich verdiept heeft in de organisatie. Bij de opdrachtgever trap ik het gesprek af en dan is het aan mijn kandidaat om zichzelf te verkopen. Tijdens het gesprek benadruk ik dat mijn kandidaat in haar vrije tijd graag programmeert. Een vaardigheid die in de functie wordt gewaardeerd. We ronden het gesprek af. Ik benoem de positieve punten en probeer te achterhalen hoe de opdrachtgever het heeft ervaren. Hij laat weinig informatie los, dus we spreken af dat hij morgen terugkoppeling geeft. Tijdens de terugweg evalueer ik het gesprek met mijn kandidaat en geef haar een tip over haar houding.

Het is net twee uur geweest. Over een halfuur heb ik de drie maanden evaluatie van een professional. Hij werkt als GIS adviseur bij een waterschap en leidt mij rond op zijn werk. We bespreken hoe zijn werk bevalt en gaan daarna met zijn leidinggevende zitten. Beiden zijn positief. Fijn! We maken een sociaal praatje en plannen een afspraak voor de volgende evaluatie.

Onderweg naar kantoor zie ik dat ik drie gemiste oproepen heb. Een opdrachtgever belde omdat hij op zoek is naar een GIS operator. Een kandidaat wil zijn intakegesprek verzetten. En het laatste belletje is van mijn manager met een update over de dag. Gauw bel ik ze terug. Weer op kantoor rond ik de laatste dingen af en kijk hoe mijn agenda er voor morgen uitziet. Ik loop met een goed gevoel het pand uit om te gaan sporten.