Achter de schermen

Commerciële vaardigheden ontwikkelen met Kenneth Smit

Voort zet ontwikkeling voorop. Wij vinden het belangrijk dat alle collega’s zichzelf blijven ontwikkelen, en zo verder groeien. Daarom is er een speciaal ontwikkelingstraject voor alle (junior) consultants. Zodra je gestart bent in je functie begin je met het introductieprogramma om de theorie en praktijk van jouw functie snel eigen te maken. Na afronding van het programma ga jij je als consultant richten op het ontwikkelen van je commerciële vaardigheden met behulp van de externe partij Kenneth Smit.

Commerciële vaardigheden ontwikkelen met Kenneth Smit

Voort werkt al ruime tijd samen met de trainer en opleider van ondernemend Nederland: Kenneth Smit. Er is een maatprogramma gemaakt waarmee de consultants van Voort een mooie basis kunnen leggen voor hun commerciële vaardigheden. In groepen van 6 tot 8 personen wordt er drie keer een tweedaagse training gevolgd. Er wordt geleerd hoe je structuur aanbrengt in gesprekken en hoe je bezwaren het best kunt weerleggen. Na iedere training vindt er een intervisie plaats om te overzien hoe het geleerde in de praktijk is toegepast en wat er eventueel beter zou kunnen. Na anderhalf jaar heb je het maatprogramma van Kenneth Smit afgerond.

“De rollenspellen zijn niet gemakkelijk en jezelf terugzien op video blijft erg vreemd. Maar door de persoonlijke begeleiding heb ik geleerd om me de functie eigen te maken en meer diepgang te vinden in mijn werk.”

– Victor Haaze, Consultant installatietechniek

Hogere commerciële vaardigheden ontwikkelen

Jouw ontwikkeling komt nooit stil te staan. Ook niet wanneer het maatprogramma van Kenneth Smit is afgerond. Dan is het tijd voor het vervolgprogramma: Hogere commerciële vaardigheden ontwikkelen. Het programma gaat op een persoonlijke manier in op wat voor sales er bij jou past, zodat je een expert wordt. In het eerste programma lag de focus met name op de kandidaat kant. Tijdens de trainingen van dit programma ligt de nadruk op relatiebeheer en de kant van de opdrachtgever. Zo wordt er een praktische en structurele manier aangeleerd om te werken aan het opzetten van een samenwerking bij nieuwe klanten en het uitbouwen van de samenwerking bij bestaande klanten.

Droge stof? Nee hoor!

Denk je dat het bij de Kenneth Smit trainingen draait om het leren van veel theorie? Dan heb je het mis. De trainingen zijn erg interactief. Er wordt constant geoefend met rollenspellen en praktijkvoorbeelden. De theorie is ondersteunend en het oefenen is leidend. De trainer zal het je tijdens rollenspellen zo moeilijk mogelijk maken. Ook als je denkt dat het een oefening is waar jij je gemakkelijk mee uit de voeten kunt. Zo leer je het meest!